Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Dodijeljeno devet stipendija

Dodijeljeno devet stipendija
Datum objave: 28.12.2018 14:32 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


“Kroz dodjelu stipendija pokušavamo da podstaknemo mlade ljude da biraju ova zanimanja kako bismo u budućnosti imali naš, domaći, kvalitetan inžinjerski kadar koji je uskladjen sa potrebama privrednog razvoja u Crnoj Gori a u skladu sa savremenim uslovima tehničko tehnološkog razvoja”, kazala je ministarka ekonomije na dodjeli ugovora o stipendiranju studentima rudarstva i geologije.
Ministarstvo ekonomije
Danas je u prostorijama Ministarstva ministarka ekonomije Dragica  Sekulić uručila 7 ugovora, od ukupno 9, studentima osnovnih akademskih studija rudarstva i geologije koji studiraju van granica Crne Gore.

Ministarka je naglasila da Crna Gora nema fakultet niti obrazovnu instituciju u oblasti rudarstva i geologije i zato je jako važna podrška obrazovanju kadra za istraživanje, projektovanje , eksploataciju i upotrebu mineralnih sirovina kao jednog od najvažnijih prirodnih resursa naše države.

Pored ministarke Sekulić, uručivanju ugovora prisustvovali su i Biljana Jestrović, generalna direktorica Direktorata za rudarstvo i geološka istraživanja, direktor JU Geološki zavod Crne Gore Zoran Janković i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović koji su kazali da su spremni da daju doprinos ovom projektu i aktivno učestvuju kroz razne aktivnosti kako bi pomogli studentima.

Ministarstvo ekonomije je prethodno u saradnji sa Zavodom za geološka istraživanja u godini obilježavanja 70 godina rudarstva u Crnoj Gori raspisalo konkurs za dodjelu 10 stpendija za studijsku 2018/2019 godinu studentima osnovnih akademskih studija rudarstva i geologije.

“Nastavićemo da radimo da podržavamo mlade ljude koji žele da uče i da se usavršavaju. Budite slobodni da u Ministarstvu ekonomije potražite pomoć i savjet na putu koji ste odabrali”, poručila je na kraju ministarka. 


MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU