Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Ministarstvo

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Odluka o dodjeli sredstava za podsticanje direktnih investicija

Datum objave: 06.12.2019 08:51 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Na osnovu Uredbe o dodjeli sredstava za podsticanje direktnih investicija i unapređenje konkurentnosti privrede („Službeni list CG“, broj 19/2019), Programa za unapređenje konkurentnosti privrede za 2019. godinu, kao i Programske linije za podsticaj direktnih investicija, 02. aprila 2019. godine objavljen je Javni poziv za učešće u Programskoj liniji za podsticaj direktnih investicija za 2019. godinu.

Komisija za implementaciju i monitoring Programske linije za podsticanje direktnih investicija, u skladu sa metodologijom i definisanom procedurom, nakon obavljene administrativne provjere predate dokumentacije, ocjene ispravnosti prvih pristiglih prijava i analize usklađenosti investicionih projekata, kao i vrednovanja prva tri investiciona projekta, predložila je Odluku o dodjeli sredstava za podsticaj direktnih investicija. 

Vlada Crne Gore, na sjednici od 21. novembra 2019. godine donijela je Odluku, kojom se definiše dodjeljivanje sredstava koja se isplaćuju korisnicima nakon zaključenja ugovora o korišćenju sredstava, u ratama koje iznose jednu trećinu od ukupno dodijeljenog iznosa. 

Kroz tri vrednovana investiciona projekta, vrijednost materijalnih i nematerijalnih ulaganja će iznositi ukupno 4.818.289,00€, čime će se ostvariti zapošljavanje 277 nova, ili zadržati postojeća zaposlena lica.